De Ronde Tafel Oostende is één van de 16 Oostendse Serviceclubs en één van de 96 Ronde Tafels van België. De 16 Oostendse serviceclubs schenken jaarlijks zo'n €200.000 aan de goede doelen. DE 96 Ronde Tafels in België hebben het afgelopen jaar voor meer dan €1.000.000 geschonken aan de goede doelen. 

De Ronde Tafel Oostende organiseert jaarlijks een Charity Night ten voordele van het goede doel. De Charity Night 2017 was uitverkocht en zo kunnen we dit jaar maar liefst €10.000 schenken aan de volgende vier goede doelen:

OC Cirkant €2500

goede doel voorgedragen door Christophe Devisch (lid Ronde Tafel Oostende)

OC Cirkant is een voorziening voor volwassenen met matige, ernstige en diep verstandelijke beperking. De Ronde Tafel heeft veel affiniteit met deze voorziening. Niet alleen omdat een familielid van één van de tafelaars beroep kan doen op hun goede diensten. Doch ook omdat de Ronde Tafel het heel intrigerend en interessant vindt dat OC Cirkant een zekere pioniersfuncite heeft door de integratie van Zora de robot in de dagdagelijkse werking van de voorziening.

VZW Kruiskenshoeve  €2500

goede doel voorgedragen door Ronde Tafel Maldegem

De Gentse jeugdrechercheur op rust Robert Accoe erfde de boerderij toen zijn moeder overleed. Voor hem was dit het gepaste moment om van zijn droom ook werkelijkheid te maken. In zijn dromen zag hij reeds zijn geboortehoeve, zijn ouderlijke huis waar hij zoveel geborgenheid mocht ervaren, veranderen in een plek waar probleemjongeren eens kunnen verpozen, weg van alle druk, weg van woordenwisselingen, ruzies…Volgens Robert zou deze hoeve ook aan deze probleemjongeren de nodige geborgenheid kunnen bieden. Omdat Robert Accoe als vrijwilliger dergelijk initiatief wou opstarten vroeg en kreeg hij ook de nodige ondersteuning van OBC De Waai, De Werf en vzw Apart. Inmiddels is de Kruiskenshoeve uitgegroeid tot een vzw met als hoofdbedoeling zowel jongeren als de aanwezige voorzieningen of instanties via een “time-out” dichter bij elkaar te brengen.

goede doel voorgedragen door Ladies Circle Oostende

TEN ANKER is een centrum voor integrale gezinszorg dat zich richt op kwetsbare gezinnen en heel specifiek inzet op minderjarige zwangere meisjes en hun context. 

Ten Anker  €2500

Kom Op Tegen Kanker  €2500

goede doel voorgedragen door Rotary Ter Streep

Het hemelvaartweekend is al enkele jaren 1000 km-weekend. Dan gespt Rotary Ter Streep hun fietshelm vast, klikken ze hun schoenen in de pedalen, en fietsen ze ten voordele van de strijd tegen kanker. Samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker! En dat vier dagen lang! Dat is de 1000 km voor Kom op tegen Kanker! De Ronde Tafel steunt Rotary Ter streep met hun actie door een donatie van €2500.